Straling

Over straling is heel veel te vertellen. Eigenlijk straalt alles! Maar waar hebben we last van? Wat kan er voor zorgen dat we slecht slapen of dat we gezondheidsklachten kunnen krijgen? Grofweg kan je staling onderverdelen in natuurlijk en niet-natuurlijk.

Natuurlijke straling

De aardstralen vallen onder natuurlijke straling. Maar niet alle aardstralen komen uit de aarde. Sommige vallen onder kosmische energie. Maar een waterader of een breukresonantie komen wel uit de aarde. Een waterader is een ondergronds stroompje water. Als een sterke waterader onder je woning door stroomt, kan je bijvoorbeeld altijd een vochtige woning hebben, of altijd een koud gevoel hebben in huis ook al is de temperatuur in orde.

Een breukresonantie is als het ware een soort aardscheur. Maar het kan ook met een bodemovergang te maken hebben. Deze kan een enorme invloed hebben op het gevoel dat je in huis hebt. Dit voelt als een enorme zware en logge energie aan. 

Niet natuurlijke straling

Er zijn vele niet-natuurlijke vormen van straling. Hiermee bedoel ik de straling welke door de mens is gemaakt. Denk aan GSM/UMTS/G4 masten, C2000 voor de alarmdiensten, radarsystemen etc. 

Een grof onderscheid hiervan kan je maken in hoogfrequente straling en laagfrequente straling. 

Hoogfrequent: Onder Hoogfrequente straling valt eigenlijk bijna alles dat draadloos contact maakt met een ander apparaat. Denk aan de masten voor mobile telefonie, de draadloze systemen in je huis zoals Wifi, Bluetooth en je DECT telefoon.

Laagfrequent: Laagfrequente straling is o.a. alle apparaten in je woning, hoogspanningsmasten, elektriciteitskabels etc. 

 

Maar wanneer hebben wij er last van?

Dit bovenstaande is een hele simpele opsomming om het een en ander wat duidelijker te maken. Maar waar het om gaat bij al deze vormen van straling is de invloed die het op het lichaam van mens en dier en zelfs op planten en bomen kan hebben. 

De invloed op het lichaam van straling is o.a. afhankelijk van:

  • de frequentie
  • de duur van belasting
  • de intensiteit van belasting
  • de gevoeligheid van de persoon,
  • de constitutie, het immuunsysteem
  • het medisch verleden van de persoon.

Dit alles maakt het tot een complex geheel. Daarom is het niet duidelijk te maken, dat als er op een flat een UMTS mast is geplaatst hoeveel schade de bewoners ervan kunnen gaan ondervinden of dat ze misschien niets merken? Zou iedereen met keelpijn reageren dan is dat overduidelijk, maar zo simpel ligt het dus niet. 

 

De lecher-antenne

Met de Lecher-antenne meten we de resonanties die als gevolg van de uitgezonden straling in een woning meetbaar zijn. En wat voor invloed deze op orgaanwaarden kunnen uitoefenen. Hoe de bewoners erop reageren is afhankelijk van bovenstaande invloeden. 

Ik zal nooit vergeten dat ik eens in Reeuwijk aan het meten was in een woning. Een klein meisje kwam naar mij toe en vroeg wat ik aan het doen was. Haar moeder wilde haar wegsturen met de woorden dat ze dat niet zou begrijpen. Maar ze bleef heel geïnteresseerd staan kijken. Ik heb op een positieve manier proberen uit te leggen wat ik aan het meten was én waarom. Toen keek ze even bedenkelijk en zei toen: "Oh, net als zonnestralen. Heb je te veel, dan verbrand je, en te weinig wordt je ziek."

Ik had het niet mooier kunnen uitleggen! We hebben ook kosmische energie nodig. Er bestaan ook positieve plekken. Daarom is het belangrijk dat er goed gemeten en ontstoord wordt. 

 

Ja, ik wil informatie over een woononderzoek.

Lees hier meer over Straling

Een op de zes jongeren verslaafd aan social media

Een op de zes jongeren verslaafd aan social media
Vandaag (20-11-2015) werd een onderzoek van het CBS bekend gemaakt waaruit dit blijkt.  Bij meisjes speelt dat probleem meer dan bij jongens. Meisjes zitten ook langer op diensten als Facebook, Whatsapp, Instagram, Skype en...

Geen last van straling op vakantie

Geen last van straling op vakantie
De Travel Bio Corrector voor abonnees van het Oiko-NRG controle en correctie systeem. Helaas is op vakantie gaan voor veel gevoelige mensen horror! Straling in de vorm van extra sterke WiFi, extra mobiele telefonie-masten in het hoogseizoen en plekken die van nature niet in orde zijn. Denk aan breuklijnen. Afgelopen jaar hebben we verschillende testen gedaan met een nieuwe vindi...

Gezocht: Prinses op de erwt.

Gezocht: Prinses op de erwt.
Maar in werkelijkheid zijn we allemaal teergevoelig. Of - ik zal het anders formuleren - onbewust waargenomen prikkels beïnvloeden ons dagelijks leven en onze keuzes. Hier is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Heston Blumenthal de chefkok/eigenaar van restaurant "

Jeugdpuistjes door vloerbedekking

Jeugdpuistjes door vloerbedekking
Enige jaren geleden waren wij bezig met een woononderzoek in een mooie woonboerderij. De bewoners hadden de boerderij gerenoveerd en opnieuw ingericht.Het probleem waarvoor wij moesten komen was dat mevrouw een enorme acne in het gezicht en op...