Ruikt jouw kerstboom ook zo lekker?

Ruikt jouw kerstboom ook zo lekker?
Wandelen door het bos vind ik heerlijk. Vooral na een regenbui.  Je hoort de druppels nog van de bladeren en takken vallen, alles ziet er anders uit en het bos ruikt zó heerlijk!

 

Vooral de dennengeur is herkenbaar. 

Na zo'n wandeling voel je je opgefrist en actief. 

 

De etherische olie van de dennenboom heeft bewezen dat het heel gezond en helend is voor de luchtwegen. 

 

Het werkt lucht-zuiverend, je krijgt meer adem, werkt slijmoplossend en bevordert het natuurlijk afweersysteem. 

Én het heeft een positieve uitwerking op de psyche. Handig voor veel mensen die moeite hebben met de donkere dagen voor kerst. 

 

Je kan bij een reformwinkel etherische olie kopen van de den en deze verdampen. Let wel op dat je een goede natuurlijke olie koopt en geen synthetische variant. 

 

Er zijn speciale aroma-stone's of aroma-branders verkrijgbaar, maar je kan ook simpel 2 tot 5 druppeltjes op een schaaltje doen en dit op de verwarming plaatsen. Je hoeft de geur niet echt te ruiken. Het doet toch z'n werk wel. 

 

Wat ik als woonbioloog ook erg interessant vind, is dat het de negatieve ionenhuishouding in de ruimte in balans brengt. Dat is te vergelijken met de luchtsfeer bij de zee of in de bergen. 

Het is ook een effectieve microben-doder in de lucht waardoor het goed is om deze olie te verdampen als één van je huisgenoten ziek is. Zo worden geen andere huisgenoten aangestoken. 


Of je nu een echte kerstboom, wat takken of een kunstkerstboom in huis haalt, door de etherische dennenolie te verdampen is het effect: "gezonde lucht in huis op een natuurlijke manier"

Dit was een tip van jouw woonbioloog.