oktober 2014

oktober 2014
De laatste maanden is het stralingsniveau behoorlijk verhoogd en ook veel instenser. Wat dit allemaal voor invloed heeft, is nog niet duidelijk, maar dat er veel mensen onrustig zijn, slecht slapen, last van spieren/gewrichten en de alghele stofwisseling, druk op hoofd, oren en ogen is een veel gehoorde klacht. Ook het ervaren van trillingen van binnenuit hoor ik veel mensen over. 

Nu zijn er extra militaire radarbanden meetbaar, wat natuurlijk met de situatie in de wereld te maken heeft, maar ook het LTE (G4) netwerk is nu overal actief in gebruik. 

Er komt zelfs een G4+ netwerk. Dat is een nog snellere mobiele technologie die in Amsterdam al leverbaar is. 

Mijn eigen ervaring is dat het trillen te maken kan hebben met UMTS en LTE (waardoor de UMTS-resonantie vaak verstoord wordt), invloed van WiFi en vermoeidheid. 

Maar het valt mij steeds meer op hoe belangrijk het is om zo min mogelijk de WiFi aan te hebben. 

Ik werk zelf met een computer die via kabel gebruik maakt van internet. Als ik iets draadloos moet doen, dan wordt de WiFi ingeschakeld. Dus het staat niet meer vanzelfsprekend de hele dag aan, maar wordt aangezet wanneer het nodig is. Dat geeft soms wel scheve gezichten in mijn gezin, maar het went snel. 

 

Steeds vaker kom ik ook in contact met leerkrachten van middelbare scholen. Zij vertellen dat ze op zijn. Niet zozeer door de werkdruk, maar ze merken dat de kinderen anders zijn. Alsof ze worden beïnvloedt door iets anders. Ze zitten vaak al vele jaren in het onderwijs en hebben dus vergelijkingsmateriaal.  Ze vertellen dat ze klassen hebben tussen de 20 en 30 kinderen die allemaal een mobiel in hun zak hebben, en naast hun, onder en/of boven hun zitten ook van dat soort klassen. Er is een hele sterke WiFi aanwezig waardoor er in het hele gebouw goed draadloos gewerkt kan worden. Als er dan 's nachts ook een flinke HoogFrequent belasting aanwezig is van de WiFi of DECT telefoon, dan snap ik dat het dan niet meer goed vol te houden is en dat ze op zijn. 

Niet alleen de leerkrachten geven dit aan, maar ik kom ook steeds vaker in gezinnen waar een tienerdochter of - zoon niet meer naar school kan vanwege vermoeidheid/overgevoeligheid door dezelfde redenen. 

Inmiddels is o.a. in Frankrijk het gebruik van WiFi op scholen verboden vanwege gezondheidsredenen. Nederland hanteert de hoogste norm van heel Europa, dus hier kan alles op dit gebied. Als de gezondheidsraad gaat schermen met het feit dat er geen schadelijke effecten bekend zijn, dan zien ze honderden onafhankelijke onderzoeken over het hoofd. 

Om het eens om te draaien: Niemand durft 100 % zeker te zeggen dat het 100 % veilig is en dat het absoluut geen effect op de gezondheid heeft.  Alle onderzoeken die door de telecom-industrie zijn gesponsord- en dat zijn er vele - geven aan dat er geen wetenschappelijke verklaring is voor de verschijnselen. Let goed op de omschrijving. Ook de Raad van Europa stelt in 2011 vast dat Elektromagnetische velden een gevaar voor de volksgezondheid opleveren. Zij roept op tot het verlagen van de blootstellingslimieten, raadt aan alle draadloze apparatuur uit klaslokalen te verwijderen. In Nederland komt er alleen maar meer bij. 

In het buitenland is WiFi op scholen verboden vanwege gezondheidsredenen. In Nederland mag het wel en willen ze vooral niemand ongerust maken. Er zijn al veel tieners en leerkrachten thuis omdat ze het op school niet uithouden. 

Basisschool

 Op de basisschool van mijn kinderen zijn ze heel trots dat ze een hele sterke internet verbinding hebben. Zo kan er in alle klassen met laptops gewerkt worden. 

Mijn zoon van 12 gaf na de eerste dag school dit jaar aan dat z’n nieuwe klas wel heel dicht bij de rooter moest zitten: hij voelde het aan z’n hoofd!. De volgende dag vertelde z’n leraar dat ze de beste klas hadden; het dichtst bij de rooter, dus het beste bereik! Hij heeft er minder-tot geen last van als hij de IS-Protected buisjes bij zich draagt. 

Ik heb geprobeerd om een gesprek met de directeur te voeren, maar die was totaal niet geïnteresseerd! Hij was juist hard bezig om er een moderne school van te maken! Omdat ik niet geloof dat het binnen nu en 5 jaar teruggedraaid gaat worden wil ik met bovenstaand artikel benadrukken hoe belangrijk het is om jezelf en je gezin/geliefden/medebewoners in ieder geval ‘s nachts te beschermen door de WiFi uit te schakelen. ‘s Nachts ben je het meest ontvankelijk! Ook al heb je de netwerken van de buren ook in je huis: het scheelt. En... praat eens met je buren. Leg uit dat het voor hun gezondheid, vitaliteit en toekomst ook beter is om dit ‘s nachts uit te schakelen.