Dit heb ik nog nooit gemeten.

Zwanger en straling laptop
Zwanger en straling laptop

Dit heb ik nog nooit gemeten.

Zwanger en laptop

Elke woning meet nu een stuk slechter uit dan een aantal jaar geleden.

Echt een heel stuk slechter.

Natuurlijk, door alle nieuwe zendmasten die erbij zijn gekomen, maar ook doordat ondertussen zo’n beetje alles draadloos aan te sturen is in huis. Van de verwarming tot de muziek, de babyfoon tot aan de domotica van een huis.

Probleem is dat een pasgeboren baby hier niet tegen kan. Er zijn natuurlijk altijd baby’s waar je niets aan merkt, maar volgens mij mag je dan echt heel blij zijn dat het zo goed gaat.

Afgelopen jaar ben ik meerdere malen aan het meten geweest bij gezinnen met een baby waar het niet zo goed ging. Zacht uitgedrukt.

Ik zie het al als ik bij een jong gezin heb aangebeld en de deur wordt open gedaan. Een jonge moeder met een wit gezicht en wallen tot aan d’r kin van het slaapgebrek, stress in de ogen van de zorgen en een strakke mond van het alsmaar op d’r kiezen bijten, gewoon doorgaan.

Een huilbaby maakt ook nog eens onzeker. Je krijgt goedbedoelde adviezen uit alle hoeken en uiteindelijk krijg je de blikken of je wel een goede moeder bent.

Vooral als de baby bij opa en oma wel goed slaapt en de triomfantelijke opmerkingen dat je het zus of zo moet doen zijn killing voor een nieuwe moeder.

Ik ben zelf moeder van 2 kinderen en het doet mij pijn om dit soort problemen te zien. Vooral omdat het ook zo’n leuke tijd kan zijn.

Als woonbioloog met ruim 30 jaar ervaring kan ik zeggen dat de hoeveelheid straling die ik nu in woningen meet hoger is – en anders dan ooit.

Ja, het heeft te maken met alle zendmasten om ons heen, maar zeker ook met alle draadloze apparatuur, gadgets en verbindingen die we zelf ons huis binnen brengen.

Ik ben heel soepel, hoor,- voor een woonbioloog. Dat moet ook wel met pubers in huis die ook graag veel vrienden meenemen. Allemaal van die lange lijven die op onderuit hangen met een spooky verlicht gezicht op hun mobiel kijken. En lachen. Het is echt heel gezellig. Ik moet dan ook niet moeilijk doen. M’n kinderen weten het ondertussen. Maar ’s nachts is het stil. Stralingsstil. Alles is uit. Dan heb je toch niets nodig, want je slaapt.

Maar pubers zijn wat anders dan pasgeboren baby’s. Ik gruwel echt als ik zie dat een mobiel vlakbij een baby wordt gelegd.

Of als een mobiel op een zwangere buik ligt. Zo’n mobiel kan doordat het om de paar seconden een signaal verstuurd een invloed uitoefenen op de baby in de buik.

Ook al geloof je stellig dat het geen kwaad kan, neem het zekere voor het onzekere en hou je mobiel van je zwangere buik vandaan.

De hond van een vriend wilde ineens niet meer in z’n favoriete stoel liggen. Hij bleef piepen, en onrustig heen en weer lopen van en naar die stoel en weer piepen. Het bleek dat hij z’n nieuwe smartphone voor het eerst daar vlakbij had neergelegd en aan het opladen was. Toen hij het daar weghaalde was het probleem over en ging de hond gewoon weer in z’n stoel liggen. (Ja, een hond met een eigen stoel.)

Deze hond gaf het goed aan. Een baby kan alleen maar huilen.

Niet alleen een mobiel geeft een vorm van straling, maar ook de router en andere apparatuur.

Ik voel het als mijn purpose om zoveel mogelijk zwangere vrouwen op de hoogte te brengen van dingen die beter kunnen, dingen die je moet vermijden en dingen die je juist wel moet doen.

Allemaal adviezen bij elkaar in een videoserie ter aanvulling op de adviezen die je normaal gesproken krijgt en die je overal leest.

Bij elke presentatie/video hoort een pdf die je kan downloaden zodat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt.

Ook zijn er handige extra lijsten zoals “De Vakantielijst”. Heel handig om op te hangen en af te vinken waar je allemaal aan moet denken als je op vakantie gaat of een weekendje weg.

Of de lijst met tips van de woonbioloog op een rijtje én nog een hele leuke extra……

En nog een tip voor een goed doel voor als er een babyshower wordt georganiseerd.

Ken je iemand die in verwachting is, wil je haar dan ajb hier op wijzen?

 

Een stralende baby

 

Vond je dit artikel leuk, meld je dan aan voor updates en meer via de nieuwsbrief…..

Of beter nog, geef het cadeau. Na 16 rompertjes in de kleinste maat is dit een waardevol cadeau dat opvalt.

 

 

 

Ben je benieuwd naar m’n andere werk waarbij ik portretten maak van dieren en de verhalen erachter… kijk dan op astridtax.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *