Wat doe ik?….

Bericht datum: 22 december 2020

Wat doe ik?….

Wat doe ik?

Allereerst wil ik je bedanken voor het afgelopen jaar.

Ik heb van veel lezers van de nieuwsbrieven positieve reacties gekregen en dat is heel fijn.
Er wordt mij nu regelmatig gevraagd wat ik doe om mijzelf en m’n gezin te beschermen tegen een eventuele besmetting met het Corona virus.

Mijn antwoord is steeds hetzelfde: het advies van het RIVM is het belangrijkste en ik ben geen expert op dit gebied, maar ik doe er wel veel aan om het immuunsysteem zo optimaal mogelijk te houden.

Of dit het verschil maakt of niet, dat blijft de vraag.

Er is niet een specifieke oplossing anders hadden we dat al geweten.

Het enige wat wij zelf kunnen doen is onze weerstand zo optimaal mogelijk houden.

Uiteraard zijn de adviezen die het RIVM heeft bepaald de belangrijkste. Maar wat kan je zelf nog meer doen?

Met het volgende hou ik rekening:

Luchtbehandeling

In m’n boek Uit straling heb ik een lijst gemaakt welke planten door Unesco zijn beoordeeld als lucht-zuiverend. Er zijn zelfs planten die ’s nachts zuurstof produceren. Deze planten zijn uitstekend om in de slaapkamer te plaatsen.

Een aantal van deze planten heb ik in huis en op m’n werkplek geplaatst:

 • Dwergdadelpalm
 • Areca Palm
 • Kerstcactus
 • Vrouwentong Sanseveria
 • Bamboo Palm
 • Gerbera Daisy
 • Ficus
 • Drakenbloedboom
 • Dieffenbachia
 • Dendrobium Orchidee

Kijk voor hun specifieke eigenschappen in het boek.

 

Aroma-diffuser

Ik maak regelmatig gebruik van een aroma-diffuser om etherische oliën te verdampen. Heel makkelijk, geen gedoe met waxinelichtjes en het is veilig.
Met name de lavendelolie en eucalyptusolie gebruik ik hiervoor.

Lavendelolie werd vroeger gebruikt door de leerlooiers. Ze behandelden de huiden hiermee. Etherische Lavendelolie van goede kwaliteit staat erom bekend dat het virus- en bacteriedodend kan werken. Het bleek dat deze leerlooiers minder vatbaar waren voor de pest.

 

Meting

De belangrijkste tips zijn gratis te downloaden via innersmile.org/gratis. 

Veel andere tips kun je lezen in m’n boek Uit straling. Verkrijgbaar via bol.com maar ook via de website.

Vaak blijkt het toch erg belangrijk om een meting te laten uitvoeren omdat je niet altijd weet of er straling van buren of van een dichtstbijzijnde mast afkomstig is.

Juist nu moeten er geen zaken zijn die het lichaam ’s nachts belasten zoals snoeren onder je bed. ’s Nachts ben je het meest ontvankelijk. Juist dan moet je lichaam de gelegenheid krijgen om te herstellen van bijvoorbeeld stress of vermoeidheid.

Lees verder wat een woononderzoek inhoudt:

Etherische olie combinaties.

 • Om het immuunsysteem te versterken verdamp ik een combinatie van een aantal etherische oliën die je kant en klaar kunt kopen bij een natuurdrogist. Deze zijn al samengesteld voor je.
 • ’s Avonds doe ik een of twee druppeltjes lavendelolie op de handpalm. Daar slaap ik goed door, doordat ik het inadem en doordat het direct op de huid wordt gebruikt. Handig als je last van stress hebt, onrustig bent of moeilijk in slaap komt. Maar het kan ook het immuunsysteem ondersteunen of versterken.

Niet iedere olie kun je direct op de huid gebruiken. Lavendel mag wel direct op de huid. En let op dat je echte etherische oliën koopt, en geen synthetische geur-olie.

 • Ik neem ook homeopathie in om het immuunsysteem te versterken. Een therapeut of (natuur)arts kan uittesten welk product het beste bij je past. Je kun ook zelf (leren) testen. Bijvoorbeeld met de Lecher-antenne.
 • Ik neem een totaal-vitamine product en een aantal supplementen in. Ook dit kan je (laten) uittesten, of vraag advies in de winkel.
 • Eet geen vlees of eet in ieder geval minder vlees en minder dierlijke producten.
 • Minder – of stop er gewoon mee – alcohol en suiker. Waarom vraag je je af? Het lichaam verbruikt veel energie om dierlijke producten, alcohol en suiker te verwerken. Het kost moeite. Sporters merken het direct aan hun spieren en energieniveau als ze een wijntje nemen op de avond voordat ze moeten sporten. Ik ben geen tegenstander van alcohol, maar ik wil je duidelijk maken dat er steeds keuzes zijn.

Het lukt je vast om gezellig te zijn zonder, of met minder alcohol.

Van suiker wordt je moe. Het is echt even wennen, maar zonder suiker voel je je echt fitter. In heel veel voedingsproducten is suiker toegevoegd. Lees de etiketten van de producten.

 • Neem voldoende slaap en zorg voor voldoende beweging. Ga lekker wandelen of buiten sporten.

Wat voeding betreft: – Hoe minder bewerkt een product is, des te beter. Ik bedoel dat je beter producten kunt nemen die je zelf klaar moet maken dan alle kant-en-klaar sauzen en pakjes.

Het bovenstaande is als antwoord op de vraag: wat doe jij? en is niet bedoelt als vervanging van wat voor medisch advies dan ook.

Ook wil ik aangeven dat dit mijn keuzes zijn en dat ik mijzelf er zoveel mogelijk aan houd omdat ik dat wil. Mijn man en kinderen (16 en 18 jaar) maken hun eigen keuzes hierin. (Need I say more?)

 

Ik wens je hele fijne dagen, en laten we er samen een mooi 2021 van maken!  

Moet lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *